Wednesday, April 9, 2008

Kenapa anda BOSAN!

@ 6.00 AM - kring...kringg..kringg alarm bunyi..bukak mata tekan snooze..bg chance kat mata lagi 15 minit..

@6.15 - 6.45 AM - kemas tempat tido, mandi, solat, bersiap nak gi kerja

@6.50 - 7.35 AM - Atas jalan raya duk nyanyi2 sorang diri pastu membebel kalau ada driver lain yang bawak kheta mcm dia sorg bayar roadtax

@7.40 - 8.00 AM - On PC, on A/cond, bukak bilik bos, boil water

@8.00 - 8.20 Am - kat mamak breakfast...ari2 jumpa muka yg sama mmg sah dia org nih ada share dengan mamak

@8.30 - 6.30 PM - kerja dan kerja dan kerja sambil2 mengumpat di alam maya...

@6.30 - 7.00 PM - atas jalan raya balik rumah..masa nih pikir syokknyer ada driver..

@7.00 - 9.00 PM - Aktiviti bebas

@9.00 - 12.00 AM - berbalut dengan selimut masam depan TV sambil baca buku cerita....sambil nyanyi...

dan esok, lusa, tulat, tungging, nonggeng pon sama.....yg pastinya Hariku bermula seawal 6 pagi dan berakhir 12 tengah mlm dan kadang2 cecah ke 2 pagi...

8 comments:

Rinn said...

Sue, ko dah masuk keja ke? mcm dah online jer :)

sueaiilee said...

dahh...turun bas pagi tadi pukul 5.27 pagi...pastu sampai umah pukui..6.05 pagi...mandi pukul 6.35..kuar kerja 7.13 pagi..sampai opis kul 8 tepat..ikut highway bayar tolol 2 kali...ada accident kat exit tol subang opposite way aku...tp biasalahh rakyat prihatin..accident belah sana belah sini pon mcm sardin...tapi sapa2 nak pi KLIA pagi tadi lalu NKVE dari Damansara mmg jenuh dpt dosa menyumpah seranah

Rinn said...

wah! ko masuk opis terus? hmm harap2 ko dah sembuh.
Rakyat malaysia sedang menginsafi diri lah tu biler tengok eksiden.
hari ni aku lapang minda sikit.. tapi jumaat ni tiba2 kena out station. baru semalam aku tau. beg beroda aku dah packing utk balik kg 25hb ni.. hampeh, takkan nak unpack dan ganti ngan kain baju utk outstation.. so aku guna beg galas belakang aku tu saja lah utk pegi kelantan nih.. huhuhuuu takmo pi!!!!!!!!!

sueaiilee said...

ko gi kelantan...ambiklah gambar dgn ayah Nik hehehe...ko packing apa yg 25hb nak blk 1hb dah pack tuh? kalau aku mlm nih nak blk bas kul 9.30 mlm....kul 7.30 baru aku packing hehe...sbb yg ptg utk dibawa pulang hanya diriku yang berharga....huhuhuh mcm iklan lah plak....ehh rinn ko tahu tak mana ada kursus ikat2 tudung...aku nak participate lahh...sbb kekadang aku kagum tgk org pakai tudung berbelit2 puas aku kaji mcm mana depa ikat tudung depa tp tak berjaya gak kajian aku...

Rinn said...

kat kelantan tu nanti mesti bizi siang malam, nak gi bli kain batik kat mak aku pun tak tau la sempat ka tak sempat.. 25hb tu aku nak balik kulim. 1hb aku nak gi membuat lawatan mengeratkan silaturahim ke kuala lipis. aku gi kelantan hari jumaat ni 18hb.

yg nak balik kulim tu packing sebab nak bawak balik buku2 adik aku yang dah di sain :) hehe..

kursus ikat tudung? aku penah tengok demo ikat tudung masa minggu setiausaha last year kat Impiana. tapi aku tak paham apa. haha.. kalau tak silap buku ada la on how nak ikat tudung.

sueaiilee said...

a'ahh lupa baru lps pesta buku...kelek buku lah ko...ehh Rinn tangisan bulan madu tuh sequal dia mana nak cari yerkk? menarik mmg menarik citer tuh...nanti kalau ko jumpa habaq katku....hahhaha shamsiah md noor lah plak arituh noorsuraya...buku2 kaksu dah abis baca...tuh yg aku heran lagu mana depa ikat tudung...payah benor nak paham...

Rinn said...

aku bawak balik buku2 yang aku dah baca dah saja and dah sain.. yang tinggal kat aku ni yang aku tak baca lagi or yg aku blum dpt sain.

Kawan aku yg kat kuala lipis tu kata TBM ada sampai buku 4 dah. aku pun tak tau nak cari mana.. kalau tak dapt beli, aku pinjam yang Diana lipis tu saja lah.

aku memang dok kumpul samsiah mohd noor la ni.. buku dia lama2 pun aku beli, walaupun 2nd hand. leceh aar x dpt jumpa dia pestabuku hari tu, kalu tak, dah bleh sain buku2 aku yang ada dah lunyai segala tu.

buku noor suraya rasanya aku dah dapat semua dgn terbelinya nyanyian tanjung sepi dan ungu biru cinta.. eh.. ker biru ungu cinta? *garu pala* aku dah baca semua kecuali ungu biru cinta blum start lagi. aku dah baca tentang dhiya.. aku suka la.. citer set2 sweet2 jiwang2 gitu.. *jiwang mode*

la ni tudung pun mcm2 pesen. ko cari la buku tu.. mesti ada.. tapi aku tak ingat publisher mana. tapi memang ada, aku penah tengok.

teringat dulu pakai skaf tigasegi kecik bunga2 pastu ikat kat belakang. Kadang2 naik bas terlena, bila terjaga, dia nyer ikat dah duduk kat pipi.. haha.

sueaiilee said...

aku dah baca ungu biru cinta tuh sedihhhh tapi aku sukerrrrrrrr...tapi biler aku baca TA & KA....aku mcm nak belek blk buku2 kaksu yg lain sbb watak2 yg dia gunakan sama tu yg best..

hahhaha citer pasal tudung mlm tadi dalam bas tudung aku dari tudung kepala jadi rantai leher hahhaha...nasib baik aku cepat sedar...terus btolkan balik..aku dulu2 pakai tudung ikat blakang macam ko kata lah hahha selalu jadi tiba2 ikat dok tepi tlinger muahahhahahah

yeahhh tak sabaq nak jumpa ta ambik buku...